HERBESTEMMING WONINGBOUW ZONNEMAIRE

  • Jaar: 2012
  • Plaats: Zonnemaire
  • Status: Opgeleverd
  • Opdrachtgever: Particulier

Het project

Bij dit ontwerp is de stijl en vormgeving van de schuur aan de buitenzijde zoveel mogelijk behouden. De functie wijziging is voornamelijk herkenbaar aan de raam partijen. Licht en eenvoud speelt een grote rol binnen het ontwerp. In de woning is gekozen voor een minimalistische afwerking waarbij de kozijnloze detailering van de raampartijen in de gevel eruit springen. Er is gekozen om enkele beeldbepalende elementen te behouden, zodat het gevoel van de schuur blijft bestaan, de voederbak in de slaapkamer is hier een mooi voorbeeld van. De Lichtstraat in het midden van de woning is de voornaamste daglicht-toetreding van de 1e verdieping, deze loopt tevens door in de vloer van de 1e etage waar een secundaire semi transparante interne lichtstraat is geplaatst en de hal van de begane grond voorziet van natuurlijke lichttoetreding.

Menu